2010. október 21., csütörtök

Önbizalom

Ez az, amiből úgy érzem, hogy sokszor nekem nincsen. Nem azért, mert nem tartom többre magamat, félre értés ne essék. Tudom, hogy mit tudok, hogy mire vagyok képes, és tudom, hogy amit elvárok magamtól, na annál 10%kal minimum többet kell teljesítenem ahhoz, hogy a lelkem és a szívem nyugodt legyen.
De mondjátok meg nekem. Ha úton-útfélen a csoporttársak mindenkinek azt hangoztatják, köztük a tanároknak, hogy én tanulás nélkül is mindent tudok, akkor joggal vagyok ideges, és önbizalomhiányos, ésésés... :)
Nem is okoztam ma csalódást. Szóbeli vizsgán is túl vagyok, nem véletlen volt ez a nagy csönd és hallgatás. Ha azt mondom, hogy napokig éjjel fél egy-egyig fent voltam, és ha azt mondom, hogy ránéztem a tételekre, és konkrétan semmit sem tudtam az információtartalomhoz társítani, akkor elhiszitek nekem?
Ha azt mondom, hogy majdnem sírva kértem meg a csoporttársamat, hogy még ő is menjen be előttem, mert nem merek, és már olyan fehér voltam, mint a frissen meszelt fal, elhiszitek nekem?
Ha azt mondom, hogy nyolc éve nem ittam energiaitalt, mert nem jó a szívemnek, most mégis 3,5 dl-t megittam, mert kellett, ami felpörget, elhiszitek nekem?
Ha azt mondom, hogy amikor kihúztam a tételeket, és pár nyugodt légvétel után a tollam sebes iramban siklott a papíron, a fejemben pedig ott örvénylett az összes tudás, akkor elhiszitek nekem? :)
És azt, hogy a vizsga elnök megismerte a kézírásomat, és megdicsérte a hospitálási naplómat? Hogy azt mondta, nem csak a nevem, de a lelkem is ugyanolyan szép? :$
Vagy hogy a vizsga összértéke 94%-os lett, ami jelesnek számít?
És, ha azt mondom, hogy mától hivatalosan is dajka néni vagyok? *.* Azt ugye már tényleg elhiszitek nekem? :D
Velem ma madarat lehetne fogatni, annyira örülök és olyan büszke vagyok magamra. Annyira szerettem volna, ha sikerül a tanfolyam. Mindig az volt a vágyam, hogy gyermekközösségben dolgozhassak és adhassak, szeretetet, türelmet, biztonságot, megértést, bizalmat, mindent, amire egy kicsi léleknek szüksége van.
Ma reggel úgy kezdtem itthon, hogy már félre tettem a pótvizsgára az összeget, ha nem sikerülne. Mamám azt mondta, hogy erős, okos vagyok, legyek magabiztos, legyen önbizalmam, és különben se csináljak ilyet, meg ne beszéljek badarságot, mert én meg fogom csinálni. Egy ilyen bátorító és bizalommal teli ösztönzéssel indultam ma neki a napnak.
Nehéz, amikor rengeteg oldalról érkezik az elvárás, és te mindenhol meg akarsz felelni. Én is ilyen vagyok, és tényleg nagyon büszke vagyok arra, hogy úgy teljesítettem, ahogyan mindenki elvárta. De a leginkább arra, hogy úgy teljesítettem, ahogyan én elvártam magamtól. :)
Szóval, ha megint játszom majd gondolatban az önbizalomhiányost, csak erre a napra fogok gondolni, meg arra, hogy mennyire jó voltam. Akkor aztán pánik ide vagy oda, nem mondhatom azt, hogy nem vagyok magabiztos. :)


7 megjegyzés:

  1. Tündérbogyeszom... de egy bolond, bolond, imádnivalóan imádnivaló lány vagy te! Igen, mind tudtuk, hogy képes vagy rá, és nem is vártunk tőled mást. De ugye tudod, hogy ha nem is sikerült volna, akkor sem csalódunk benned? Mert benned nem lehet. Mert nem azért szeretünk, mert mindent tudsz, hanem mert olyan vagy, amilyen, szép a lelked, hogy a vizsgaelnöködet idézzem(megjegyzem, itt elpityeredtem kissé, de úgy tűnik, nekünk mániánk megríkatni egymást <33). Itt is szeretnék gratulálni, és azt hiszem, minden leendő óvodás gyerek nevében mondhatom: de jó, hogy egy ilyen dajkájuk is van most már nekik *_____* Sok sikert, örömöt kívánok a pályádhoz, és azt, hogy átadhasd végre azt a rengeteg sok szeretetet, ami benned van. Azért hagyj nekünk is, elvégre hol lennénk mi nélküled? ;) <3333 Juli

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen úgy vagy csodálatos, ahogy vagy:).
    Ideje észrevenned már.

    Persze ezt magamnak is írtam, ahogy másnak is, aki éppen olvassa ezt a bejegyzést.

    csodás napot Amelie!
    izi

    VálaszTörlés
  3. Tetszik a zöld háttér...igazán hozzád illő most, a szívcsakra színe...egyhülsz magaddal szemben, egyre jobban szereted magad:)

    VálaszTörlés
  4. Szivbol gratulalok a kivalo vizsgadhoz, megerdemelted.Es nagyon sok sikert, jokedvet kivanok a munkahoz is majd:)

    puszillak!
    Agnes.

    VálaszTörlés
  5. Lini, csak hogy téged idézzelek, nekünk már szokásunk egymást megríkatni. De azt hiszem, ez már csak így van jól. :)) Tudom, hogy senki sem csalódott volna bennem, de én magamban igen. Rossz, amikor saját magam vagyok életem legnagyobb kritikusa. De ameddig nem veszek össze magammal, addig minden rendben van. :)) Köszönöm a szép szavakat. :) És szeri van. <3

    VálaszTörlés
  6. Izidor: egyszerűen önbizalom-bombának is nevezhetném ezt a pár szót, igazán köszönöm. :))

    VálaszTörlés
  7. Ágnes: nagyon szépen köszönöm neked is! :) puszi :)

    VálaszTörlés