2010. március 28., vasárnap

A Föld órája


Tegnap volt a Föld órája. 20:30-21:30 között kellett egy órára lekapcsolni a villanyt, hogy elhívják a szervezők az energiatakarékosságra az emberek figyelmét, és a környezettudatosabb életre. 2007-ben szervezték meg először Sidneyben, és akkor 10,2 százalékos áramfogyasztás csökkenést tapasztaltak, plusz amire nem számítottak, 5%-kal csökkent a légszennyező anyagok kibocsátása. 

Lehet, hogy én csak egy vagyok a Földön a sok kicsi porszem közül, de rengeteg energiát elhasználok, sajnos tudatában vagyok ennek, így csatlakoztam arra az egy órára én is, minden villanyt lekapcsoltam, a hosszabbítókat is, hogy semmi se legyen áram alatt, gyertyákat gyújtottam, és egy órát horgoltam. 
Máskor órákig elvagyok számítógép nélkül, anélkül, hogy igazán észrevenném az idő múlását. De tegnap ez alatt az egy óra alatt háromszor vagy négyszer megnéztem a karórámat, hogy vajon mikor jár le az egy óra. xD
Érdekes tapasztalat volt, meg kell hagyni. Amikor valamit nem lehet, akkor akarjuk a legjobban. Fura egy figura az ember...
De azért jövőre is csatlakozni fogok megint, mert lehet, hogy amit én adtam a Földnek, az kevés volt, de sok pici sokra megy alapon gondolkodom, és így máris nagyobbnak tűnhet a dolog. :))

2 megjegyzés:

  1. Nem voltal egyedul:)
    Mi nem ettunk egesz nap, es kinait vettunk, gyertyanal ettuk meg.Az egesz utcank sotet volt.

    En a tevet akartam 5 perccel elobb bekapcsolni, de Balazs nem engedte:DJa es mi mar tavaly is alkalmaztuk, akkor bujocskat jatszottunk:)

    VálaszTörlés
  2. Áá, örülök, hogy mástól is hallom, hogy spórolt a Földnek. :)) Olyan klassz dolog látni az országok közötti összefogást.

    Attól függetlenül hogy magam vonultam kényszerpihenőre abban az egy órában, és az időt nézegettem, szigorúan betartottam én is az egy órát. :))

    VálaszTörlés