2010. február 23., kedd

Ha virágcsokor volnék...

Több kedvenc virágom is van, amik nem mindegyike illene egy csokorba, de nem is ez a lényeg. :) Ti is biztosan ismeritek azokat az oldalakat, ahol a virágokhoz helyzeteket, érzelmeket, megnyilvánulásokat társítanak. Én most ezeket szedem csokorba, és majd meglátjuk, hogy milyen lesz a végeredmény. :D

Fehér rózsa: Jelképezi a szerelmet, a megbecsülést, és a tisztaságot, de a szülői szeretet virága is lehet.
Rózsaszín rózsa: Tökéletes boldogság; Kérlek, higgy nekem…. megbocsátás.
Piros tulipán: Ez az erős virág a multikulturális társadalom igazi jelképe – megtestesíti a társadalom különböző szegmensei közti kapcsolatot és megbékélést. Egyértelmű jelentése: Te vagy a tökéletes szerető, szerelem. Higgy nekem; Szerelmi vallomás, a szerelem hírnöke.
Citromsárga tulipán: Mosolyod olyan, mint a napfény. Ezenkívül a féltékenység hordozója, azt tételezi fel, hogy annak, aki kapja más is van az életében, nem csak az, akitől a virág származik. 
Frézia: Mindig megbízhatsz bennem.
Jácint: Játékok, sportok, sietség. Próbálj megbocsátani!(fehér): Bájosság; Imádkozom érted! (vörös vagy rózsaszín): Játék.
Nárcisz: Önimádat, formalitás; Maradj olyan, amilyen vagy . Jelentése virágnyelven: „ Kacér, ábrándos lényed olyan, mint ez a szép virág: büszkén kihúzza magát, hogy azután fájdalmasan hajtsa le fejecskéjét.”.  Maradj mindig ilyen édes…
Napraforgó: A szerelmi részegség hordozója. Az Isten felé forduló lélek szimbóluma, de az előkelőség és az alattvalói hűség jelképe is lehet. Jelentése virágnyelven: „Mindig a Nap felé fordul. Amit neki a napfény, azt jelenti az én életemnek a te szerelmed.”. A virágasztrológia szerint rokonszenves, szeretetre méltó ember, aki napraforgó "jegyű".  Jelentése még - bearanyozod a napjaimat, rajongás…
Orgona: Jelentése virágnyelven: Vonzalmad kietlen éltemet mennyé varázsolja, e varázserő folytonos boldogságot ígér. Aki orgonát választ lakásába, az egyszersmind a tavasz istenien illatos leheletét is becsempészi a négy fal közé. Ez a virág az elsöprő erő és a szeretet jelképe. Ha valaki fehér orgonát ajándékoz, mintha csak azt mondaná: szeressük egymást! A lila változathoz pedig a következő üzenet köthető: a szívem immár a tiéd. Jelent még ártatlanságot, első szerelemet.
Lótusz: Az örökké megújuló szépség és felejtés virága. Elsődlegesen a szellemi létezésre ébredő anyag jelképe. Az egyik legerősebb spirituális növény. Az iszapból, a víz homályán át fejlődik ki, hogy a fényben pompázzék. Ezenkívül a női princípium termékenységét, a női ölet, az örök életet szimbolizálja. 
Gyöngyvirág: Édesség, Szűz Mária könnyei; Visszatérés a boldogságba; Teljessé tetted életemet. Odavagyok a szépségedért, megújult boldogság. Újra boldogan; tisztaság; szerénység.
Hóvirág: Remény. A tavasz legelső virága. Jelentése Virágnyelven: „Örvendj a jelennek és a jövőnek, s a szomorú múlt emlékeinek ne engedj helyet a szívedben.”

A hóvirág jelentése tetszik. Ez az, ami szerint kellene haladnom. :) És, ha jó egy tanács, én zokszó nélkül megfogadom. ;)




5 megjegyzés:

  1. Liliom nem volt.
    kedvencem,imádom.
    mit jelent?:D

    VálaszTörlés
  2. Nekem tényleg nem kedvencem, de megkerestem neked a jelentését. :DD

    Liliom: (fehér): Szüzesség, tisztaság, méltóság, fenség; Isteni veled lenni. (kék): titkos hódolódtól, (narancs): Gyűlölet, (sárga): A levegőben járok, Hamis és gyöngéd. A liliom olyan virág, amelynek történelme van. Már a Krisztus előtt 2000-re datálható műalkotásokon is megtalálható. Japánból származik, és jelentések egész sorát tulajdonítják e keleti szépségnek. Például a tisztaság és az ártatlanság szimbóluma, de a termékenységé, a mulandóságé, a lelki szereteté, az egységé és a reményé is. Talán a fehér liliomé a legerősebb szimbólumrendszer.

    VálaszTörlés
  3. Most már tudom, hogy melyik tulipán a kedvenced

    VálaszTörlés