2010. február 5., péntek

Julie and Julia


Nem terveztem, hogy írok mostanában, bár tudom, hogy megígértem. Több filmről akartam írni egy nagyobb összefoglalót, de az az igazság, hogy a Julie and Julia most megfogott annyira, hogy ne akarjak más filmről írni. :) Kétkedéssel ültem le, hallottam hideget-meleget a filmről, de legtöbbször azt a véleményt, hogy unalmas, 30 perc már rekordnak számít, ha valaki annyit meg tud belőle nézni. Én meg ott tartok, hogy bár már véget ért a film, én még mindig nézném, mert a gasztronómia világát, az evés és a főzés igazi szeretetét tárta elénk ez a film.
Nem lettem okosabb, hogy miként kell egy-egy ételt elkészíteni, de meghozta a vágyat arra, hogy újra több időt töltsek a konyhában. Sőt, több, mint 8 éve vegetáriánus vagyok, de kedvem támadt húsos ételekkel kísérletezni. Persze, egy főkóstoló kellene, mert ennyire nem buzog bennem a vágy a főzésnél... :))
De szinte érzem a frissen vágott fűszerek illatát az orromban, az ízeket a számban.
Egyedül a film vége nem tetszett. Ott úgy jött le, hogy Julia nem kedvelte Julie-t, és ostobaságnak tartotta, amit csinált. Szerintem viszont fantasztikus volt, hiszen a példa is mutatja, hogy ebből az igaz kísérletből, amit Julie csinált végig egy év alatt, miszerint elkészíti Julia Child ötszázvalamennyi receptjét, könyv és később film is készült.
Ez a film két nőt mutat be, akik megpróbáltak értelmet nyerni az életüknek, hogy találjanak valamit, amiben jók, amivel megváltoztathatják az életüket, miközben bebizonyítják maguknak, hogy érnek is valamennyit. Ez a film, bátran állíthatom, hogy a kevésbé szkeptikusoknak és titokban optimistáknak erőt ad ahhoz, hogy bátran belefogjanak valamibe, amiben úgy érzik, hogy képesek megfelelni.


5 megjegyzés:

  1. En is nemreg lattam ezt a filmet, es a befejezes nekem sem tetszett,erthetetlen volt.
    Az egyik fo receptje, a vorosboros marhahus, amit elkeszitettem, es nagy sikere volt, tudod, ami kb 6 oran at keszult.Nekem annyira nem izlett, mint amennyi ido raforditas volt, de valoban inspiralo a film, illetve a tema.
    Ami meg hatra van, a kacsa kicsontozasa, haat ehhez meg sok batorsagra van szuksegem:D

    VálaszTörlés
  2. Igen, valóban furcsa a vége, de ha egyszer így történt a valóságban, akkor badarság lett volna megváltoztatni.

    VálaszTörlés
  3. Igen, emlékszem arra a receptre. :) Kár, pedig a filmben amúgy olyan gusztának tűnt. És ezt még vegaként is aláírom. :D

    Persze, ezt én értem is, csak magyarázták volna meg a miérteket, sokkal érthetőbb lett volna szerintem. :) Valahogy olyan pofonszerű a befejezése; én nem ezt vártam, és bosszantó, ha nem értem a lényegét, főleg akkor, ha már megnéztem a több, mint két órás filmet. :D

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Én egyszerűen imádtam azt a filmet.
    A színészi alakítások, a receptek, nagyon jó kis film kerekedet belőle. A végével én sem tudtam azonosulni, de tudtam volna nézni még. Aztán rákerestem a youtube-on az igazi Julia Childra. Frenetikus...Mindenkinek ajánlom!

    VálaszTörlés
  5. Szia! ^^
    Rákerestem, és igazad volt. Julia fantasztikus volt, azóta omlettre fáj a fogam, mióta láttam a videót. :D

    VálaszTörlés