2009. szeptember 18., péntek

Mónika show vs Joshi... xD

Mielőtt még bármibe belekezdenék, előre szeretném közölni, hogy nem, én nem nézek ilyen szemetet. Még a hideg is ráz tőlük. Akkor miért lettek ők a témám? Hát..., késő este van, itt ülök a gép előtt, közben megy a tv, mert néztem a Született feleségeket. Közben benyomtak pár reklámot, ahogyan az lenni szokott. És mit látnak szemeim? A TV2 kedves barátjának showját reklámozták éppen. Csak fél szemmel figyeltem, amikor is megütötte a fülemet a káromkodás és a tény, hogy már ebben a műsorban is verekednek.

Tudomásom szerint a kedves Joshinak az emberek lelkével kellene foglalkoznia, hogy miért alakult ki bennük, a családjukban a probléma, a szomorúság, magyarán a gondok. Erre azt látom, hogy két rendőrnek kell mindegyik hétfői vendéget lefognia, mert ütnek, vágnak, csapkodnak és anyáznak, mint a Jerry Springer show-ban. Igen, ehhez is volt már szerencsém éjjel, mikor álmatlanságban szenvedtem és kapcsolgattam a tv-t.
Ez a műsor nem igazi talk shownak indult, hanem valami másnak, különlegesnek, egyedinek, amiben segítségnyújtást, őszinte, tiszta szavakat ígértek az embereknek. És most mit láthatnak a gyerekek délután. Azt, hogyan veri meg a mami a papit, vagy a papi a mamit, esetleg a papit a mami új barátja.

És akkor itt megkérdezném, hogy mindenzt miért?! Azért, mert a tavalyi évadban ez a mocsok ment a tisztelt Mónika show-ban. Minden ötödik vagy harmadik percben elkapták a kamerákat a vendégekről és a tisztelt műsorvezető asszonyra irányították, mert a vendégek verekedni kezdtek. Persze mindenzt csak a nézettség miatt. Mert a magyarok erre buknak, nem igaz. Arra, ha megtudhatnak valamit a másik magánéletéből, aztán csámcsoghatnak rajta. Még akkor is, ha sejtik, hogy a nagyrészük csak hazugság. De van miről beszélni. Mert az emberek többsége odáig korcsosult, hogy ez a két undorító műsor a fő szórakozásuk. Nézni a sok tanulatlan, buta, beszélni képtelen, magát lejárató, ostoba embereket, ahelyett, hogy fognának egy könyvet a kezükbe, vagy bármi mással lefoglalnák magukat.

És akkor még nem ejtettem szót arról, hogy a gyerekek ilyen tájt kapcsolják be a tv-t, hogy nézzenek valamit. Persze csak akkor, ha okos anyuka vagy apuka már be nem kapcsolta a tv-t, hogy nézze valamelyiket a két gyönyörűség közül. És akkor a tanárok, a szülők, a polgárok csodálkoznak, ha a diákok tanárt vernek, ha a gyerek megkésel valakit az utcán, ha kislányok egy csoportja megtámad egy védtelen lányt, és addig ütik, míg épp csak mozog, ha egy 18 éves fiú brutálisan addig ver egy 17 éves fiút az iskola bejárata előtt úgy, hogy leszakadt a lépe.
Ne tessék szájtátva, majd öklüket rázva szidni a mai fiatalokat. Ne. Tessék odafigyelni a gyerekekre, mert ezt a szennyet a tv-ből tanulják el. Figyeljenek oda rájuk, és akkor talán igazi értékek juthatnak el hozzájuk, amiknek segítségével tisztességes, és mindenek előtt egészséges felnőttek lesznek, akik különbséget tudnak tenni helyes és helytelen között.

Talán nem is a műsorok készítőit kellene hibáztatni, hiszen ők csak azt adják, amire a célközönség, a nézők vágynak. Az sem számít, ha az ORTT megbünteti őket. Nekik még így is (!) megéri.

Gratulálok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése